Zooiblog

Search the Zooiblog

Follow the discussion below and participate.

Support this site.

Quentin Tarantino (1)

Quentin Tarantino is wat mij betreft de nieuwe Francis Ford Coppola. Lees waarom.
FFC maakte films als the Godfather, het maffia-epos waarin zwakke geesten niet werden beschermd, en Apocalypse Now, met een zelfde insteek: fuck hier, fuck daar en een schitterende cameravoering over prachtige muziek. QT begon met het krachtige Reservoir Dogs en maakte daarna één van de beste films aller tijden (in de top 10 samen met the Godfather), Pulp Fiction. Deze laatste met magnifieke muziek, perfect en uiterst vernieuwend camerawerk en een geniaal plot. Ik durf daarom zonder twijfel te stellen dat Quentin Tarantino met een goed script (ja, beter dan zelfs Pulp Fiction) bijvoorbeeld een Steven Spielberg zal voorbijstreven als de regisseur van het moment, en ook de regisseur die de top 100 beste films aller tijden aardig zal beheersen.

En Kill Bill is ook cool.

2 comments

  1. Haah, vind het wel grappig, dat laatste regeltje:

    En Kill Bill is ook cool.

  2. Hoezo dat eigenlijk? Het is gewoon de waarheid. =)

    Wat betreft de heer Tarantino, ik vind hem ook bijzonder goede films maken en ik wacht met smart op meer films. Nu moet hij het natuurlijk alleen niet overhaasten, want dat gaat waarschijnlijk ten koste van de kwaliteit die hem zo groot maakt.

Participate, yes!

(Rock out with Textile; it's what the cool people use!)