Zooiblog

Search the Zooiblog

Follow the discussion below and participate.

Support this site.

Het meisjessyndroom

Vele jongens zullen met mij deze gedachte delen. Meisjes lijden aan een ziekte. Heet het puberteit, heet het vrouw worden, heet het menstruatie, het is er en het is amper te verklaren. Nu zullen de onwetenden beschaamd hun hoofd schudden en gillen. ‘Wat is die ziekte, o Rob?!’ Nou, ik zal het vertellen.
Meisjes in de puberteit hebben de neiging alles te overdrijven, op te willen vallen, maar bovenal: ze willen de beste zijn. Nu zeg je misschien iets radicaals als ‘Maar dat hebben jongens toch ook?’, maar dan zal ik dat eens ondermijnen.

 1. Meisjes proberen alles te overdrijven. Ze willen alles hebben, zijn altijd zwaar teleurgesteld als iets onhaalbaars totaal verwacht faalt. Ze willen al zelfmoord plegen als hun ouders tegen ze uitvallen. En weglopen. En oh ja, ze hebben het ZWAAR!
 2. Meisjes willen opvallen. Ze willen het liefst verkering met een jongen/man van minstens twee jaar ouder dan zijzelf. Met hem gaan ze roken, zuipen (en meisjes zijn vervelend als ze drinken!) en als het effe kan ook neuken. Want dat is cool. En roken natuurlijk ook.
 3. Meisjes willen de beste zijn. Dat blijkt al uit het feit dat ze verkering (of zoals zij het zeggen: een relatie) willen met de oudste jongen uit het dorp/de stad. Voor een jongen dan. Meisjes doen niet voor niets make-up op. Meisjes drinken niet omdat ze het lekker vinden. Of roken. Het is alleen maar om te laten zien dat zij de beste vriendjes kunnen hebben, want coole jongens vallen alleen op coole meisjes: de meisjes die roken. En dat is cool.

Nu zullen jullie het hoofd schudden, ‘nee’ roepen en misschien zelfs echt twijfelen. Maar we weten het wel.

We hebben jullie door.

4 comments

 1. rob ik weet niet waar je dit vandaag haalt maar je mist nog een gedeelte..

  het stuk dat jongenssyndroom heet
  dies ook zeer vervelend

 2. Haha, geweldig! Ook leuk dat alles op mij van toepassing is, maar heerlijk verdraaid;

  Ik ben gaan roken omdat ik verschrikkelijk nieuwsgierig was en mijn vader me er een aanbood.

  Ik ben “gaan drinken” omdat mijn vader een kroeg had en het een goed idee vond als ik daar eens ging werken en daarnaast er mijn vrije dagen door zou brengen. “Is goed voor je sociaal leven meid!”

  Ik kwam mijn vriend met wie ik nu “een relatie” heb tegen in dezelfde kroeg war hij ook werkte, mijn vader stelde ons voor en hij is 5 jaar ouder.

  Een maand nadat ik hem leerde kennen stopte hij met roken en drinken.

  Ik durf in alle eerlijkheid te zeggen dat mijn vriend verre van cool is, helaas voor hem of voor mij. De meeste avonden vullen we gewoon met thuis zitten onder het genot van een cola terwijl we een potje Risk spelen.

  Maar goed, wat een heerlijk beeld van meisjes in de puberteit. Helaas gaat het nooit over en zullen we altijd naar een oudere “man” zoeken voor “een relatie”. Maar goed dat al die “mannen” op zoek zijn naar “meisjes” van minstens 5 jaar jonger, niet?

 3. Dat dan weer niet. Ik snap niet waarom sommige jongens er zo trots op zijn dat ze een jonger meisje kunnen hebben, vaak wanhopig voor de liefde.

 4. Quote: “Maar goed dat al die “mannen” op zoek zijn naar “meisjes” van minstens 5 jaar jonger, niet?”

  Op latere leeftijd misschien, maar zolang vijf jaar nog een verschil van levensfase kan uitmaken, lijkt het mij een slecht idee. Je hebt daarentegen ook genoeg jongens die een tijdje langer in een bepaalde levensfase blijven hangen (of er zelfs nooit uit komen).

Participate, yes!